geboortegolf in safaripark beekse bergen

Hilvarenbeek, vrijdag 6 januari 2017 - Sinds Eerste Kerstdag zijn er opvallend veel dieren geboren in Safaripark Beekse Bergen. In één week tijd werden de dierverzorgers vrijwel iedere dag verrast met gezinsuitbreiding bij diverse diersoorten. In totaal zijn er zeven dieren geboren, waaronder een giraffe, twee zwarte paardantilopen, twee impala's, een nijlantilope en een Kaapse buffel. 

Op 3 januari beviel giraf Annelies van een zoon. "Bij giraffes blijft het de eerste dagen altijd spannend of het jong zelfstandig gaat staan en drinken. Vooralsnog gaat het heel goed met moeder en jong. De giraffes blijven wel nog een paar dagen binnen, zodat we ze goed in de gaten kunnen houden. En het leuke is dat bezoekers dagelijks tussen 13.00 en 15.00 uur een kijkje in het binnenverblijf mogen nemen", vertelt Klaas Jan Leinenga, Manager Educatie en Beleving bij Beekse Bergen.

Geboortekanaal
Safaripark Beekse Bergen houdt op haar website een geboortekanaal bij. Op safaripark.nl/geboortekanaal zijn alle geboortes te vinden met diersoort, geboortedatum, geslacht en waar het dier in het park verblijft. 

Dieren tijdens Africa by Light
Tijdens Africa by Light zijn de nieuwe dieren helaas niet te zien. Wil je ze toch komen bewonderen én een avondje Africa by Light beleven? Door middel van een combiticket kun je overdag naar Safaripark om de kleintjes te bewonderen en kun je 's avonds blijven voor Africa by Light! 

De kleine giraffe is iedere dag tussen 13.00 en 15.00 uur te zien in het binnenverblijf!